zandrish

Hej då 2012!!

Kategori: Allmänt

Kryssningen var bra osv. Förutom att jag har blivit riktigt förkyld nu! Men jag orkar inte vara sjuk så trots att jag mår som en överkörd myrslok (don't ask, men en överkörd myrslok mår nog inte särskilt bra) så har jag städat mitt rum.
 
Imorgon är det nyårsafton! Och jag ska inte göra någonting alls. Eller det beror väl på hur jag mår, men alla andra har planer så det känns ganska kört. Jag är redo att gå vidare och lämna 2012 bakom mig i alla fall! Det var inte dåligt år, jag har växt så mycket det här året och jag har blivit den personen jag vill vara. Vilket var mitt nyårslöfte tror jag? Jag ville förändra mitt liv, så mycket vet jag, och det gick bra, till en viss del. Jag kan inte klaga faktiskt.
 
Istället för nyårslöften kör jag nog på det som står på bilden nedan! Det kan vara roligt.
 

Last Christmas....

Kategori: Allmänt

Vilken härlig julafton jag har haft! Jag fick en gitarr, pengar, mobilskal... och andra saker jag behövde. Precis som jag ville ha det. Inga överdådiga saker, utan saker jag faktiskt behövde. Tidigare idag tittade jag på bilder från förra julen. Jag tror inte att någon vet hur långt jag har kommit sedan dess. För ett år sedan levde jag för alkoholen. Jag gick ut flera gånger i veckan, allt jag ville ha var alkohol. Det är inte många som vet att det faktiskt var på väg att bli ett problem för mig. Men idag är det så annorlunda och jag är så glad över det. Jag lyckades ta mig ur skiten, för det är verkligen skit att bli beroende av alkohol. Det är inte ett värdigt liv.
 
Just nu lyssnar jag på Dead by April och taggar till inför onsdagen! Ja, jag dricker lite rödvin också. Fy, vad gott det är! Jag skiter i om folk har fördomar mot Dead by April - grymmare band får man leta efter. Helvete vad bra det bandet är! Att jag ska åka på kryssning och se dem live på onsdag gör ju inte livet sämre om vi säger så.
 
Som sagt... vart jag var för ett år sedan och vart jag är nu är två helt olika ställen. Jag är samma person men utan misstag kommer man ingenstans i livet. Man kan försökta att skydda sina barn osv. från att göra sina egna misstag, men det är inte bra. Alla måste få göra sina egna misstag och leva sitt eget liv för att kunna bli den människan man var menad att bli.
 
Tack för allt, min fina släkt och familj! Ni är bäst.
 
Ett år sedan.

Craaaap!

Kategori:

Haha, hur smart är det att titta på Titanic en vecka innan man ska på kryssning?! Äh, jag är alltid full på kryssningar och då bryr man sig inte. Det är nog inte så stor chans att fartyget glider in i ett isberg i Östersjön och det är ju 2012.

Det är nog större chans att jorden går under på fredag! Om den inte gör det, då blir jag faktiskt besviken. Haha!

Jahapp... läkaren på torsdag. Han kommer vilja att jag börjar ta mina tabletter. Jag borde nog inte påpeka mina sömnproblem, för då får jag väl piller mot det också. Piller hit och dit... ja, jag är olyckligt medveten om att jag egentligen är i stort behov av dem. Den värsta ångesten måste försvinna, I get it. Men det finns en ångest jag inte vill bli av med, och självklart har jag fått några mirakelpiller som även används vid just den ångesten.

Äh, den dagen, den sorgen! Det viktigaste är att jag får en sjukskrivning. Inte för att jag vill ha en, Arbetsförmedlingen kräver det. Med all rätt kanske. Jag är inte den mest stabila människan just nu. Ur balans... totalt fucked up faktiskt! Samtidigt som jag mår "bra". Det är konstigt.

True story!

Kategori: Allmänt

It's all good!

Kategori:

Kom precis på att jag ska på kryssning nästa vecka! Awesome! Ja, det är ju även jul nästa vecka, men jag bryr mig inte om julen längre. Jag har vuxit ifrån det, vilket är ganska tråkigt men der är väl så det blir. Men julen är mysig! Det kan jag inte neka.

Helgen var bra! Bakis som en gnu igen var jag, och jag drack endast vin. Hm, man är ju inte 20 längre! Ärligt talat så har jag blivit känsligare på två år, jag blir bakis lättare nu.

Nä, den här veckan får gärna gå fort! Jag vill få julen överstökad, jag vill åka på kryssning nu... och bara slippa allt i en dag.

Jag har kommit på att jag vill bli nagelterapeut. Jag ska bara skramla ihop över tiotusen krono!

Fuck fuck fuck

Kategori:

"Ain't life a bitch? A fucked up bitch. A fucked up sore with a fucked up stitch. A fucked up head is a fucked up shame. Swinging on my nuts is a fucked up game. Jealousy filling up a fucked up mind. It's real fucked up, like a fucked up crime."

An Unexpected Journey

Kategori:

The Hobbit. Jag finner inga ord. Jag är i ett lyckorus just nu. Känslorna jag känner nu har jag inte känt sedan efter jag såg Sagan om Konungens Återkomst på bio.

Filmen hann knappt börja innan jag kände gråten i halsen. Den hade exakt samma känsla som Sagan om Ringen-trilogin. Det kändes som om jag var hemma igen, den där lilla platsen i mitt hjärta blev levande igen. Jag låter tokig, men Sagan om Ringen-trilogin var mitt stöd när jag mådde dåligt. Därför är jag lite känslosam nu.

Peter Jackson kan sin sak, det kan man inte förneka! Dessa filmer är världens bästa filmer i mitt tycke. Att man nu måste vänta ett helt år på nästa del av The Hobbit och sedan vänta ytterligare på den sista delen är smärtsamt haha! Men det gör inget. För när The Hobbit tagit slut så är det ju liksom slut. På riktigt. Om det inte kommer en film baserad på The Silmarillion... men det kanske det gör? Det hoppas jag i alla fall!

Nu är det dags att sova. Som den nörd jag är så tog jag en "The Hobbit meny" på bion! Man fick en återanvändbar mugg med en figur på - jag fick Gandalf. Jag ska se filmen igen i 3D och då ska jag ha Gollum.

Sova var det ja!

Sleeping sickness.

Kategori:

Det är jobbigt nu. Nej, eller jo, lite. Jag har svårt att sova, jag sover oroligt när jag väl har somnat. Sedan är jag inne i en period då jag drömmer hela nätterna, och under dessa perioder är jag aldrig utvilad.

On top of that börjar en sak bli så verklig. Så pass verklig att jag har insett hur skadat mitt hjärta är. Jag har alltid fallit för dryga, elaka killar med en gömd fin sida. Det finns väl en person som är ett undantag, men om en kille säger "Jag älskar dig" och man bemöter det med ett skratt... ja, då är man körd! Det var mitt livs största misstag, och jag har gjort många misstag. "Dags att bryta mönstret", får jag höra. Men eh... old habits die hard? Varför skulle det vara annorlunda den här gången?

Känslomässigt utmattad är jag, än en gång. Men inte bara pga. dåliga saker den här gången. Jag vet vad jag vill ha men ja, jag är väl för rädd antar jag.

Imorgon ska jag se The Hobbit och det gör mig så glad! Mitt hjärta känns helt igen! Haha, en gång i tiden levde jag för Sagan om Ringen-trilogin, så bara tanken på att återvända till Middle Earth får mig nästan att gråta! Om det gör mig till en nörd, då är jag en stolt nörd!

Heeeeeey.

Kategori:

Underbar helg! Blandade lite för många olika alkoholsorter (martini, minttu, hallonvin, rödvin, cider, öl...), så jag var bakis i två dagar haha. Jag är så lyckad. Men det var värt det, för fredagen bjöd på den bästa helgen på länge!

Jag har fina vänner. Men det är ju alltid något man har ångest över efter en festkväll. Den här gången är det något bra! Eller det skulle kunna bli något bra. Ibland träffar man någon som man bara klickar med.

Jag kan inte sova för hjärnan går på högvarv. Vad vill jag? Varför är jag rädd? Jag vet svaret på den andra frågan. Men om man inte tar chansen, då ångrar man sig. En del av mig önskar att allt som hände bara var en fyllegrej. Som det alltid varit förut. För jag vet inte om jag vågar; varken ta chansen eller inte ta chansen.

Efter alla motgångar... efter alla tårar under åren... hur tar man sig förbi det?

Life...

Kategori:

Jag tänker ofta,"Om livet var enkelt skulle vi vara riktigt uttråkade", men ibland vill jag att det ska vara enkelt. Endast för en dag då, för jag är trött på att det ska vara så tufft att leva. Det är möjligtvis min inställning det är fel på, men jag jobbar på det. Hur lätt är det att fortsätta tänka positivt när det alltid är något som skiter sig?

Ja... suck! Jag får ofta höra att jag måste fråga om någon vill göra något med mig oftare, annars har jag ingen rätt att klaga. Men varenda gång jag frågar får jag ett nej eller så ignoreras frågan. Sedan undrar folk varför man är grinig.

Jag har i alla fall min söta katt! Och nästa vecka ska jag och min papp se The Hobbit på bio - som vi längtat!

Gott!

Kategori:

Jag fick något ryck och bakade cupcakes! Det var riktigt roligt! Inte världens vackraste cupcakes kanske, men vem bryr sig? Det är juliga kanelcupcakes, tyckte att det passade bra med tanke på att det endast är 18 dagar kvar till julafton!

Mina föräldrar får vara provsmakare. Jag kanske tar en jag med, men jag brukar inte äta det jag bakar, eller fikabröd överhuvudtaget. Bara tårta om någon fyller år, men tårta tycker jag inte är särskilt gott.

Winter Wonderland!

Kategori: Allmänt

Vilket väder! Jag älskar det! Ja, det är synd om alla som verkligen måste åka bil/buss/tåg, jag lider med er. Men annars tycker jag att det är jättemysigt med snöstormar. Det är december, för mig innebär den här månaden just snö. Förra året hade vi ingen snö alls, det såg ut som september i december... vilket inte var särskilt roligt. Speciellt inte på julafton! Snö ger mig mer julkänsla.
 
Folk anser väl att jag tycker om det för att jag "slipper" gå ut i det, eftersom jag är arbetslös. För ja, är man arbetslös behöver man ju inte gå utanför dörren. Att man måste handla eller göra något annat löser sig självt. Yeah right!
 
Min katt är så söt! Han sitter och tittar ut på snöflingorna som yr runt i vinden, han blir helt extatisk och vill verkligen ut och jaga snön haha. Djur är underbara.
 

I always win!

Kategori: Allmänt

För ungefär en vecka sedan skickade jag ett mail till Arbetsförmedlingen Kundrelationer om allt som har hänt och jag berättade hur jag har blivit behandlad osv. Idag fick jag ett mail där det står att någon chef på Södertäljes arbetsförmedling ska kontakta mig och då ska vi diskutera mina "synpunkter". Kan det bli bättre? Nej! Hjälper inte det så tänker jag försöka driva detta vidare, ännu högre upp, för hur jag har blivit behandlad av mina handläggare under åren är inte okej! Jag vet många som har blivit behandlade likadant, men folk orkar väl inte göra något åt det - vilket jag förstår.

Men jag har tröttnat på att ta deras skit, och jag kände att jag var tvungen att göra något. Mig bråkar man inte med, eller vill man det får man väl göra det då, men jag är väldigt hämndlysten. Sårar någon mig ska den personen också såras, men oftast skiter jag i det och lägger band på mig själv. Jag litar på att karman gör sin del. Nu gäller det dock inte en enstaka person, det handlar om att en myndighet trycker ner folk. AF har bidragit till att jag mår som jag gör. Bara jag tänker på det stället får jag hjärtklappning och mår illa.
 
Jag ska faktiskt gå dit snart, möte/planering med min handläggare! Jippi... haha. Min pappa ska med mig, jag vägrar gå dit själv och ja, mina föräldrar har ju faktiskt sett allt som hänt och är därmed allt annat än glada på idioterna. Då är det lika bra att han får följa med och säga sitt. Jag är inte nervös över själva mötet, jag är endast nervös över vad min pappa kommer säga. Han är ganska frispråkig, "Är du rasist eller?!" lär väl upprepas ett antal gånger.
 
Tyvärr så är AF här väldigt rasistiska. Ibland verkar det som att jag inte är berättigad deras hjälp för att jag är svensk, det låter som att det är lätt för mig att få jobb på egen hand pga. min nationalitet. Det är rasistiskt. Alla ska få (samma) hjälp, inte bara invandrare och inte bara svenskar. Alla.
 
Det är bäst för min handläggare att h*n har något bra att komma med den här gången! Jag tänker inte gå med på vad som helst, inte efter allt som har hänt. Aldrig.

-

Kategori: