zandrish

Oh well, oh well!

Kategori:

Fy vad veckorna går fort! Är det redan torsdag imorgon (igen)? Damn.

Jag ska försöka sova länge imorgon, på fredag ska jag ju till Ullared, bussen går 06.10 - JIPPI! Haha, jag gillar faktiskt att åka buss så att det tar runt sex timmar dit gör ingenting, så länge jag har musik i öronen. Jag ska även försöka skriva en inköpslista, men det är första gången jag ska dit så... ja, lär ju endast bli jävligt virrigt där inne. Det är väl högsäsong nu? Ja, min sociala fobi lär väl kicka in lägligt då också. Nej, det ska faktiskt bli roligt!

Härligt med snö, jag älskar första snön som ligger kvar. Det kan gärna få vara snö hela december och sedan försvinna efter nyår. Jul utan snö är ju tråkigt! Jag tycker att det drar ner stämningen en hel del.

Dags att sova tror jag, men ska nog ta en cigg ute i snön först! Jag kan inte påstå att balkong utan tak är särskilt roligt när det är snöstorm men jag står fast vid att alla Sveriges årstider har sin charm.

Haha!

Kategori: Allmänt

Jag älskar dessa ecards! Jag tycker att de är geniala och riktigt roliga! Passar min humor perfekt, den är ganska rå, sarkastisk och man måste verkligen ha samma sorts humor för att förstå mig.
 
 

-

Kategori: Allmänt

If you don't want me to care for you, I won't
You can go 'cause you believe we're ending but I don't
If you don't want me to trouble you, I won't
'Cause you think I'm one who waits forever but I don't
And I know in good time, you'll be out of my mind
I hope, I hope, I hope

JAAAAAAAA!!

Kategori: Allmänt

Känslan jag känner nu kan jag inte ens beskriva! Jag är så stolt över mig själv! Folk tycker väl att det är löjligt, men testa att skriva en novell på 50,000 ord på mindre än en månad. Det är inte lätt kan jag säga. Men när man har klarat av det känns det så jävla bra. Vi har inflyttningsfest i helgen och då ska jag fira detta, hur töntigt det än är! Jag bestämde mig för något och jag klarade av det.

Jag kan ju säga att jag nästan spyr av att skriva just nu. De sista 7000 orden var jobbiga, men redan när jag började bestämde jag mig för att bli klar igår eller idag!

Family = everything!

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen världens bästa släkt och familj! Det tåls att upprepas.

Idag ville min moster att jag skulle följa med på stan, och hon vill alltid köpa något åt mig men jag är omständig och kinkig när det gäller kläder osv. Men idag gick det bättre, och jag kom hem med tre tröjor, ett par jeans och tofflor. Det kanske låter som om jag är bortskämd, men det är en definitionsfråga tycker jag! Är jag bortskämd? Enligt vissa kanske, men jag har otroligt svårt att ta emot saker. Jag vill helst inte att någon ska köpa något åt mig eller bjuda. Jag har en väldigt liten släkt, på pappas sida är jag det enda "barnet" och då blir det nog naturligt att jag har blivit bortskämd under åren. Men jag ber aldrig om något - varken pengar eller saker - och jag förväntar mig ingenting heller. Vill någon köpa något åt mig, då måste de kämpa för att få göra det. Ibland är jag för envis, min farmor vill så gärna köpa något åt mig för att vara snäll, men jag kan inte låta henne göra det, vilket kanske sårar henne lite.

Sedan är saker just saker. Det är inte det som gör en rik i livet, om något tar jag gesten (att någon i min släkt vill köpa något jag behöver åt mig) som det fina och stora - inte själva saken eller klädesplagget jag får. Rikedom handlar i mina ögon inte om pengar, saker eller status. Det handlar om så mycket annat! Hade jag varit bortskämd på riktigt hade jag nog inte tänkt så, utan värderat saker mer än annat.
 

Tjockis till smalis!

Kategori:

Jaha, idag blev jag med platt-tv! Jag har haft en gammal tjocktv fram tills nu. Rummet blev mycket snyggare utan den stora klumpen, och jag kan äntligen se texten på tvn.

Köpte även ett snyggt mobilskal idag! En helt okej lördag faktiskt. Nu ska jag titta på några avsnitt av Vänner, och sedan gå och lägga mig!

Jag hann även skriva lite, nu har jag färre än 10 000 ord kvar. Kämpa kämpa!

-

Kategori: Allmänt

Nyårslöften?

Kategori: Allmänt

Jag brukar aldrig ha några speciella nyårslöften. Gå ner i vikt är väl ett som återkommer varenda år, och det har jag väl lyckats med det här året. Nästa år blir det dock bara ett enda nyårslöfte, ett väldigt viktigt sådant: Jag ska sluta vara så dissig! Minnet av söndagen gnager sönder mitt samvete. Jag förväntade mig ingenting speciellt, jag vet att jag har önskat mig något omöjligt från början, men ett litet hej hade fått mig att må lite bättre i alla fall. Från min sida, dvs. Jag läste precis detta: "Korslagda armar med tummarna pekande uppåt, avslöjar en försvarsattityd och en person som inte vill vara mottaglig.", och det var exakt så jag gjorde, omedvetet.
 
Men jag tänker inte sitta här och ångra mig tills det känns som att jag ska gå sönder i tusen bitar. Nej, jag ska lära mig från alla misstag jag någonsin gjort när det gäller sådana saker! Efter i söndags är jag lagom trött på mig själv, men ibland måste det bli så för att man själv ska förstå vad felet är!
 
Nu ska det bli ändring! Det lär ta sin lilla tid, för jag tror inte att det finns någon som är lika dissig som jag är, speciellt mot killar. Jag vill inte skylla på att jag har blivit sårad, för det är kanske inte orsaken. Men jag har lärt mig spelet många killar spelar och tagit det till en annan nivå... så kanske man kan säga haha. Det låter illa och det är det, just därför ska jag tvinga mig ur detta!
 

Åh, vilken underbar dag!

Kategori: Allmänt

Jag är alltid på bra humör efter kryssningar! Lite vemodigt känns det, men jag ska inte klaga. Fötterna gör ont som fan, men det gör inget eftersom det är på grund av en bra/rolig anledning. Jag har äntligen börjat smälta allt och jag kan inte annat än att le åt det. Bästa kryssningen på länge! Nästa kryssning är redan bokad... HAHA! 26 december åker vi igen, min kompis vill så gärna se Dead By April live, och jag vill på kryssning, hytten var gratis och vi betalar bara för bussen = alla är nöjda och glada!
 
På torsdag ska jag på bio med Pao, Breaking Dawn part two, of course. Men jag är dum i huvudet, hörde att den slutar lite annorlunda än boken... så jag råkade läsa hur den slutar. Suck! Typiskt mig. Nästa vecka fredag ska jag till Ullared, min mamma tvingar med mig men det kan ju bli roligt eftersom att jag aldrig har varit där. På lördagen är det inflyttningsfest. Den fjärde ska jag till en psykolog för första gången, sedan är det jul. Det är mycket som händer just nu, men det är skönt. Livet känns lättare när man har lite saker att se fram emot.
 

Daamn!

Kategori:

Helvete vilken bra kryssning! Blåsor under fötterna på grund av flera timmars dansande - men det är så det ska vara! Ja, självklart bestämde sig min otur för att visa sig. Jag hann inte ens gå på båten innan jag sprang på den söta dansbandskillen, kopplade inte ens att det var han. Sedan han jag inte ens vara på båtjäveln i en timme innan jag såg honom igen. Han kan omöjligt komma ihåg mig! Det var tre månader sen. Tredje gången fick jag en blick som gör mig galen för jag vet inte vad den betydde. Oh well! Jag orkar inte bry mig. Det är jag som är dissig som inte ens kan spotta ut ett "hej".

Nej men det var en grym kryssning. Så grym att det blir en i december igen! Snart ska jag sova som en Gud i min säng. Jag somnade vid fem imorse och gick upp halv åtta - jag är lagom pigg just nu. Men det är alltid värt det! Det finns inget roligare än kryssningar!

Segaste veckan någonsin?!

Kategori: Allmänt

Den här veckan har inte gått fort! Det är väl för att det är kryssning på söndag? "Den som väntar på något gott", så sant som det är sagt. Som när man var liten och väntade på julafton, man kunde knappt sova några dagar innan, haha. På tal om jul så längtar jag efter att få sätta upp julstjärnor och sådant! Julen är den mysigaste tiden på hela året tycker jag. För mig handlar julen om att äta gott och umgås med sina nära och kära. Tyvärr lägger min släkt för mycket energi på julklappar, det är bara strunt för mig. Jag är 22 år - jag vill inte ha någonting! Ge mig en hundralapp så kan jag köpa en flaska vin, det räcker liksom.
 
Idag har jag bara färgat håret (behöll det blonda, fixade endast till färgen och tonade ner utväxten) och lyssnat på musik. Det är skönt med sådana dagar! Jag tänkte städa men jag sparar det till imorgon. Håret blev bra i alla fall, det är bara så jobbigt... man kan ju inte få en rättvis bild på hur det ser ut! Det beror helt på vilket ljus det är, blont hår kan ju skifta lite hur som helst beroende på ljuset.
 
En cigg och cola light blir det nu! Jag ska skriva lite också. Mitt mål innan kryssningen var att ha fått ihop 30 000-40 000 ord och jag är en bra bit över 30 000 just nu! Så det är ju riktigt bra. Då slipper jag stressa över att jag inte kan skriva på två dagar.
 
Fy vilket tråkigt liv jag har! Haha, det blir nog bättre när jag börjar plugga nästa höst. Tills dess, ja då får jag överleva. Tiden brukar ju flyga förbi.
 

Framtidsplaner.

Kategori:

I december ska jag börja gå hos en psykolog, och samtidigt börja ta antidepressiva. Det är skrämmande, men det känns samtidigt skönt. Jag kommer äntligen få hjälp, jag kanske äntligen börjar må bra om några månader.

Tidigare har jag inte klarat av studier, men om jag nu får hjälp finns det ingen anledning varför det inte skulle fungera. Så jag funderar på att börja plugga nästa höst! Det känns rätt. Visserligen skulle jag kunna börja i vår men jag väljer att ge mig själv tid och en chans att må bra innan. Ja, mitt mål får faktiskt bli att börja plugga nästa höst! Jag älskar att studera, därför är det tråkigt att mina psykiska problem har förstört för mig tidigare.

Det blir sista gången jag försöker mig på studier, men mina förutsättningar kommer vara mycket bättre den här gången! Om det betyder att jag måste ta mina tabletter och inte får dricka - då får det bli så helt enkelt. Den här gången tänker jag inte ge upp!

Allt känns så bra nu när jag bestämt mig för det här. Jag tycker att det är jobbigt att existera utan att "leva", så att säga. Nu har jag ett mål - studier, något att sträva efter och kämpa för.

Craig Owens - bli min!

Kategori: Musik

Den här killen alltså... wow. Han är så himla snygg, het och söt - allt på samma gång! Man vet vem han är om man lyssnar på band som Chiodos och Destroy Rebuild Until God Shows, eftersom han är sångare i dessa band. Han har även soloprojekt som är klockrena, min personliga favorit är hans cover av Coldplay - "Paradise". En underbar man helt enkelt, som jag har haft en liten "crush" på i flera år!
 

Hahahahahaha!

Kategori: Allmänt

Min pappa ringde för en stund sedan och berättade att han äntligen fått tag i min handläggare på Arbetsförmedlingen. Nu har jag insett att jag kanske inte borde låta honom ringa, men jag kan ju inte stoppa honom. När han blir irriterad och upprörd, särskilt när det gäller mig, så är han allt annat än trevlig. Vilket är förståeligt men idag tog han nog priset.
 
"Nu skickar du en ny tid till Zandra! Den enda dagen hon inte kan komma har hon självklart fått en tid! Försöker du medvetet förstöra för henne?! Är du en stalker eller?!"
 
Jag kan inte sluta skratta åt det! Det är ganska klockrent, för ibland börjar man undra om det är så. Sedan snackade hon något om att det fanns fler med psykiska problem där, jaha? Vad har det med mig att göra? Ja ja, jag ska vänta på den nya tiden, pappa får följa med då. Jag tror inte att han är klar med henne och AF än. Jag vägrar gå till det stället själv, mycket på grund av min sociala fobi antar jag. Då är det skönt att ha en underbar pappa som hjälper en i vått och torrt!

Gäsp!

Kategori: Allmänt

Det var en mysig kväll igår! Min moster och hennes pojkvän kom hem till oss och drack vin/öl. Ja, jag umgås med mina föräldrar och släktingar, folk får tycka vad de vill. Det var trevligt i alla fall, vin och bra musik. Men min mosters pojkvän visade oss en YouTubevideo som heter "Big Bad Wolf"... inga kommentarer om den. Man får ju men för livet av den videon haha! Jag rekommenderar den ändå, eftersom den är så sjuk och exakt min humor, man får sig ett gott skratt faktiskt.
 
Jag brukar aldrig få samtal eller sms, och då menar jag verkligen aldrig. Men jag vaknade imorse med sju missade samtal och ett antal sms från några killkompisar. What?! Haha, jag vet inte ens vem det är som har ringt mig. Någon säger, "Hej Zandra" i ett röstmeddelande men jag hör inte vem det är. Jag fick känna mig lite viktig i alla fall, det verkar finnas folk som bryr sig om mig trots allt, även om det bara var fyllesms och fyllesamtal.
 
Vad ska man hitta på idag då? Det skulle bli en nykter helg men det blir sällan som man planerat. Jag är bjuden på fest men jag vet inte om jag har lust. Om något så vill jag bara sitta hemma och dricka vin. Det lär vara dött på krogfronten i några veckor nu eftersom en viss krog här i Södertälje blivit av med alkoholtillståndet - men det var på tiden! Alla man känner har blivit drogade där typ, och minderåriga kommer in, hur full man än är så får man köpa hur mycket man vill i baren. Det handlade bara om när, inte om det skulle hända.

Håååår!

Kategori: Allmänt

Åh, vad ska jag göra med mitt hår?! Jag trivs som blond, jag älskar det faktiskt men det är den jävla utväxten som stör mig. Mitt hår växer som ogräs känns det som, men det är vanligt att man måste bleka utväxten efter två-tre veckor. Det jag vill göra är att fixa det hos frisören, slänga i lite slingor och få en mer naturlig färg, som kanske smälter in bra med min naturliga så att jag slipper det där med utväxt - slipper tänka på det ofta i alla fall. Jag vill även klippa en bit.
 
Men det finns bara en frisör jag skulle kunna tänka mig att gå till, samma som min mamma går till, men priset blir då säkerligen närmare 3000 kr för slingning och klippning (jag hade turen att få tjockt och mycket hår). Ja, om man ändå var rik! Sist jag var hos en frisör så blev det en skräckupplevelse (alla har väl en sådan), då fick jag mitt hår avklippt. Jag hade väl rätt så långt, bad frisören spara på längden, hon ville klippa en liiiiten bit. Fine, tänkte jag. Mhm, jag kallar inte en-två decimeter "en liten bit" men för henne kanske det var det. Därför vägrar jag gå till vem som helst. Detta hände för över fyra år sedan, så jag antar att det är dags för en klipping? Jag kan göra det själv, när jag blekte håret hos samma frisör som jag vill gå till nu, så blev de imponerade när jag berättade att frisyren jag hade då var klippt av mig själv. Det såg tydligen bra ut.
 
Det är nära att jag färgar håret brunt, igen. Det är ju inte omöjligt att bli blond igen, men då går jag självklart till en frisör. Utväxten ger mig ångest - det är faktiskt jobbigt! Eller vågar jag slänga i en blond färg som är i den nyansen jag vill ha? Slingor kanske? Det gick dock åt skogen sist, så nej, in that case blir det slingor. En sak jag alltid gör är att göra en "testslinga". Jag slingar en-två slingor i den färgen jag valt för att se hur det blir. Det kan skita sig trots att man gör det. Blond är en krånglig hårfärg när man vill färga till en mörkare eller ljusare färg, det kan bli grått eller grönt - been there, done that. Blekt hår innehåller inga röda pigment, så jag har lärt mig att alltid försöka få tag i en färg med rött i.
 
Vad jag babblar på. Frisör vore något, synd att jag inte tänkte på det för sex år sedan! :)
 

Friday!

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig duktig! Jag har städat, bäddat rent i sängen och plockat undan massor av saker. Senare ska jag ta mig an min klädkammare som är allt annat än städad. En bra fredag, med andra ord!
 
Det blir som sagt en nykter helg för mig. Riktigt skönt måste jag säga, och det är faktiskt oftare jag känner att jag borde ha varit hemma när jag har varit ute, än att jag borde ha gått ut när jag varit hemma. Nästa söndag är det kryssning så jag sparar mig tills dess - det blir roligare så! Då ska det drickas Minttu, det godaste som finns. Det godaste man kan shotta i alla fall, eller det kanske inte slår lakritsshot men annars föredrar jag Minttu.
 
Jag lär även ha tid att skriva i helgen! Innan kryssningen måste jag ha kommit upp i 40 000 ord, eller i närheten i alla fall. Det skulle kännas bäst, eftersom jag brukar vara rätt så död i kroppen i en vecka efter kryssningar. Men vi får se hur det blir med det! Jag ska försöka i alla fall.
 
Nu ska jag fixa mina fula naglar. Jag skulle så gärna vilja ha långa naglar, men jag har ingen bra kvalité på naglarna så korta får duga helt enkelt! Men det deppar jag inte ihop över, jag fick ju tjockt, fint hår istället haha.
 
Mitt fina rum som jag trivs otroligt bra i!

Arbetsförmedlingen = en cirkus!

Kategori: Allmänt

Haha, som rubriken lyder... jag är riktigt förbannad just nu. Jag har inte ens ork att ta åt mig att bli ledsen, jag tror att det har gått för långt för att jag ska känna något annat än hat mot dessa inkompetenta idioter som är anställda för att hjälpa människor.
 
Ja, jag mailade min handläggare, som nu visat sig vara ännu ett stolpskott, för ganska exakt en månad sedan nu.   Jag har inte fått något svar. Inte via mail och hon har inte ringt heller för den delen, vilket hon annars brukar göra. Det här har hänt en gång förut så jag var inställd på vad som skulle hända. Idag fick jag hem ett brev från AF, och visst hade jag rätt! Nu måste jag tydligen in på samtal pga "dålig kommunicering" - från min sida, of course. Jaha, det säger du? Vem är det som har skitit i att svara på ett mail, i vilket jag ber om hjälp? Inte jag, i alla fall, så det är inte jag som är ett pucko. Men det borde jag ha insett när jag såg att hon särskriver värre än en 10-åring. Nej, jag ska inte gå på personangrepp men det är svårt att inte göra det när det är ganska självklart att den här människan gör det mot mig genom att inte kunna ta ansvar för sina egna handlingar!
 
Det här är kanske lite bättre än sist, när min förra handläggare hade "glömt att höra av sig" och jag nästan blev utskriven pga "jag inte hört av mig". Hm. Det första man får höra när man börjar gå hos AF är: "Maila oss helst, då får du snabbast svar", well in my ass! Är det värt att gå ut i media med detta eller bara ta det? Det händer ju upprepade gånger, och jag känner fler som varit med om samma sak. Får Arbetsförmedlingen hålla på så här? Det idioterna gör är att trycka ner oss, i alla fall mig.
 
Sedan tror jag att det beror på vilken Arbetsförmedling man talar om, alla är inte lika dåliga som Södertäljes Arbetsförmedling - den ska man akta sig för! Eftersom Södertälje är en "mångkulturell stad", som det så fint heter, så får man inte mycket hjälp om man är född och uppvuxen i Sverige, samt ser svensk ut med svenska föräldrar. Tyvärr, det är så. Men det betyder inte att det är invandrarnas fel eller något sådant, utan det är självfallet Arbetsförmedlingens personal som gör skillnad på människor som gör fel.
 
Jag hoppas innerligt att min handläggare eller någon annan som jobbar på Södertäljes Arbetsförmedlingen råkar klicka sig in på min blogg och läser detta. Ni är avskum! Ursäkta ordvalet, men efter hur ni har behandlat mig under dessa år finns det inget ord som passar mer än det. Det är ert fel att jag fortfarande sitter hemma efter fyra år, för ni har vetat i vilken mån jag har behövt hjälp hela tiden, men ljugit och gjort allt i er makt för att det skulle bli så här. Lite skuld kan jag lägga på mig själv, men jag har försökt söka jobb själv men ärligt berättat för er att det inte fungerar. Ni vill att man ska vara ärliga mot er - so here it is! 

Yay!

Kategori: Allmänt

Min lilla gubbe är hemma nu! Han väger tydligen 4 kg och hade ätit upp maten han fick hos veterinären på en sekund. Typiskt Sparrow! Väldigt trevliga människor som jobbar där, på Animalen i Södertälje. Jag gillar även att man får med sig en påse torrfoder och lite mat för kastrerade katter. Verkligen värt priset! Skönt att det här är ur världen nu. Sparrow är fortfarande lite påverkad men har redan ätit massor av fisk och busat lite. Ikväll ska det bli mycket gos med min prins!
 
Först måste jag skriva lite dock! Jag har nästan nått 10 000 ord, vilket är rätt bra för att endast ha skrivit i tre dagar? Hm ja, jag tror att jag kan klara det här.
 

Tomt.

Kategori: Allmänt

Nu är min lilla älskling hos veterinären! Åh, vad jobbigt det var att se min pappa åka iväg med honom. Jag vet att jag är töntig, men jag är orolig, för man vet aldrig vad som kan hända, hur mycket rutin en kastrering än är. Det är väldigt tomt hemma just nu. Man vänjer sig vid djur väldigt snabbt, jag har ju bara haft honom i tre månader, men det känns som om jag har haft honom mycket längre.
 
Om allt går som det ska så får jag hämta honom vid 15.00! Tills dess ska jag skriva på min novell, vilket jag inte gjort på två dagar nu. Eller jag ska försöka, kan ju inte sluta tänka på Sparrow.
 

Awesome night!

Kategori:

Väldigt rolig kväll igår! Shotta vin är grejer det, kommer knappt ihåg hur jag kom hem och jag undrar varför jag smsade en viss kille hela kvällen? Yeah yeah, skrev inget dumt så, drygade lite bara. Ganska bra för att vara mig. Annars brukar sms på fyllan vara min värsta fiende.

Nu blir det nyktert fram till kryssningen! Haha, det är två veckor kvar så jag ska nog överleva. Jag längta så jag spricker! Då ska vi shotta Minttu.

Slut i huvudet...

Kategori: Allmänt

Ja, då var man igång då! Resan mot 50 000 ord på trettio dagar. Hittills har jag skrivit 6500 ord - på en dag! Det är inte så lätt som många kanske tror. Jag är helt slut i huvudet, det går knappt att tänka, men det är faktiskt en skön känsla. Det känns bra att göra något produktivt, så bra att jag funderar på att göra det oftare; skriva alltså. Bara börja på någon slags novell/berättelse utan att ha något mål med den, annat än att den ska vara en viss längd. Allt man skriver behöver inte andra läsa, hur dugligt det man skrivit än är.
 
Jag har många kollegieblock fullklottrade med låttexter och dylikt. Jag kan skriva om jag vill, men det betyder inte att jag vill att andra ska ta del av allt jag skriver, det handlar om att jag skriver för mig själv. Att skriva är terapi för mig och det har det alltid varit. En vacker dag kanske jag skriver något ruggigt bra som jag vågar/vill visa upp. Men tills dess övar jag genom att ta mig an utmaningar, som NaNoWriMo, för att det är bra för mig själv och min personliga utveckling. (Visserligen lät jag några killkompisar läsa några av mina låtar på fyllan en gång, jag fick bra feedback och det pratades om att jag skulle skriva någon låt till deras band och blablabla, så jag är inte helt ute och cyklar! Ångesten över att jag låtit andra ta del av mina peronliga texter var dock inte mild.)